LEJ FERIEHUS NÆR ROM I CORI :: ORTE

3 DEJLIGE FERIEBOLIGER ½ TIME FRA ROM

 
Lidt om alt i Cori Seværdigheder i Cori Byerne omkring Cori Find billigste billeje
Alle veje fører til Fotos fra Cori Castelli Romani Find fly til Rom
Cori gennem tiderne Tog- og buskøreplaner Tur i Abruzzo Gæstebog
Værd at se mod syd Steder i Rom Italienske madopskrifter Leje priser
Aktiviteter nær Cori Spiller du golf Hvem er udlejer Book/Reserver
 
 

 Se vores hus i Garibaldi             
Cori - lidt syd for Rom

 

 Se vores hus i San Filippo            
Cori - lidt syd for Rom   

 

 Se vores hus på pz. d'Erba           
Orte - lidt nord for Rom 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cori's Helgen

Den hellige Thomas af Cori (1655-1729)

Mindedag: 19. januar

Den hellige Thomas af Cori (Tommaso da Cori) blev født som Frans Antonius Placidi (it: Francesco Antonio) den 4. juni 1655 i Cori i bispedømmet Velletri i Lazio i Italia. Han mistet tidlig sin mor og derefter også faderen da han var fjorten år gammel, og han var alene med ansvaret for en yngre søster. Han var gedehyrde i Campagna uden for Roma helt til hans to søstre var vel gift.

Derefter var han fri til at følge det kald, som var vokset frem i ham. Han havde lært franciskanerne at kende i deres kloster St. Frans i hjembyen, og i 1675 blev han franciskaner i ordenens observantgren (Ordo Fratrum Minorum Observantiae - OFMObs). Han blev sendt til Orvieto for at fuldføre året i novisiatet. Han tog ordensnavnet Thomas (it: Tommaso). Efter løfte-aflæggelsen og teologistudiene blev han præsteviet i 1683. Han blev straks udnævnt til visenovisemester i klosteret Den hellige Treenighed i Orvieto, da superioren straks så hans evner.

Etter en kort tid hørte Thomas om de eneboer bosætninger som begyndte at blomstre i ordenen og om intensionerne hos den romerske provinse om at åbne en sådan bosætning ved klosteret i Civitella (nu Bellegra), som er gemt i bjergene rundt om Subiaco. Han bad om at blive overflyttet dertil, og anmodningen blev imødekommet. Dermed bankede han på døren til det fattige klosteret i 1684 og sagde: «Jeg er  Thomas fra Cori, og jeg er kommet her for at blive hellig!»

Derefter levede han resten af livet tilbagetrukket i klosteret i Civitella, hvor han prædikede og gjorde tjeneste blandt indbyggerne der, bortset fra en periode på seks år da han var guardian (superior) i klosteret i Palombara. Der åbnede han en eneboerbosætning etter model av den i Civitella. Han skrev en regel for begge bosætningene og fulgte den slavisk.

Han døde der den 11. januar 1729 i Bellegra. Han blev saligkåret den 3. september 1786 (dokumentet (Breve) var dateret den 18. august) av pave Pius VI (1775-99) og helligkåret den 21. november 1999 av pave Johannes Paul II i Peterskirken i Roma. Hans mindedag er 19. januar, men dødsdagen 11. januar nævnes også.

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP