LEJ FERIEHUS I CORI

 

San Felice

Disse steder har været en del af historien siden den fjerneste fortid som dokumenteret af billederne af hjorte, fundet i nogle grotter i det nærliggende Sezze (20 km).
De vidnesbyrd, som fundene af rester af neanderthalere i det nærliggende Circeo (35 km) giver, er ikke mindre stærke.

San Felice Circeo
 
I de efterfølgende perioder udvikledes de større bebyggelser med deres fæstningsværker og ringmure, hvoraf de mest imponerende befinder sig i det indre Lazio – lad os nævne Norma, Segni, Sezze, Priverno, Artena og Cori, alle byer ældre end Rom.
Vidnesbyrdene fra romertiden består, udover talrige rester af landlige villaer, af antikke vejstrækninger, ruiner af cisterner og fæstningsmure.

San Felice Circeo udgør en usædvanlig smuk helhed: forbjerget med områderne Quarto Freddo og Quarto Caldo samt et fyrtårn. Den gamle og smukke bebyggelse har en lille plads med 1200-tals-tårnet, der har tilhørt Tempelridderne, et palads, der tilhørte de lokale baroner, typiske smalle gader, den lille havn og middelalderlige beboelseshuse, alt sammen noget, der bidrager til at gøre Circeo det mest kendte og skattede badested i Lazio.

Panoramavejene, der fører til fytårnet, il Faro, og ud på forbjerget til le Crocette giver et storslået udsyn over Den pontinske Slette og over havet ud til de pontinske øer med Ponza. Fra le Crocette kommer man op til den antikke by Circeji’s akropolis, sandsynligvis af græsk oprindelse.

Circeos virkelige skat er dog klipperne, der falder stejl ned mod havet: her er 43 grotter, heriblandt troldkvinden Kirkes grotte (la grotta della Maga Circe), samt grotterne Presepio, capre, Fossellone, Impiso og Spaccata. Der er også tårnene Paola, Fico, Cervia, Vittoria og Olevola, der synes at antyde, at legenden om troldkvinden Kirke, der med trolddom forvandlede Odysseus’ mænd til svin, virkelig er sand og at hun boede her.

Andre store seværdigheder  

 
HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP