LEJ FERIEHUS I CORI

 

Besøg øen Ponza

En af de mest populære sommer turistmål i det centrale Italien er uden tvivl øen Ponza, som er den største af øerne i øgruppen Pontinske øer, der er beliggende i det Tyrrhenske hav mellem Rom og Napoli. Øen har et areal på 7,5 km², og den har 3.242 indbyggere (2004). Der er flere små byer på øen; den største er Ponza Porto, øens havn, der ligger ved en bugt i den sydlige ende af øen. Der er færgeforbindelse til Anzio og Formia syd for Rom. Øen er bjergrig med det højeste bjerg, Monte Guardia, 280 m.o.h., beliggende i den sydlige ende af øen.

Mange steder på øen stiger klipperne lodret op fra havet; men der også flere steder sandstrande, og øen er derfor blevet et populært udflugtsmål fra de store byer på fastlandet; men øen er tilstrækkeligt stor til at det også er muligt at nyde den flotte natur og udsigten til de ubeboede naboøer, Palmarola og Zannone, som kan besøges på guidede ture fra Ponza. På øen findes der fæstninger fra 1600-tallet ved Punta del Papa og Le Forna.

Koordinater: 40° 54′ N, 12° 58′ Ø

Det klare vand og undersøiske huler tiltrækker mange dykkere. Der er dykkercentre, hvor du leje udstyr til dykning og tage lektioner. På havbunden ved Ponza er der fundet vrag af gamle skibe og deres last.

Ponza kan nås med skib fra havnen Napoli med flere daglige forbindelser. Ponza er også forbundet med havnen i Anzio, Terracina og Formia med motorbåde og hydrofoilbåd.

 

 

 Grotte di Pilato

Andre store seværdigheder  

 
HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP