LEJ FERIEHUS I CORI

 

Napoli

Napoli - Il Maschio Angioino.
NAPOLI - MASCHIO ANGIOINO

Il Castel Nuovo, alias Maschio Angioino, er et symbol for byen Napoli. Med udsigt over den naturskønne Piazza Municipio.
Dens konstruktion skyldes initiativ Charles I af Anjou, som i 1266, besejrede Swabian, og vandt tronen i Napoli og Sicilien, og foretog flytning af hovedstaden fra Palermo til Napoli.


Cori - 190 km fra Napoli

Napoli er en skøn by, så meget forskellig fra Rom. Hyggelig, storslået på én gang. Op ad en af de skrå sidegader er det fuldstændig som at sidde i stemningen i Walt Disney's Lady og Vagabonden...

Du finder også Italiens største Pizzarestaurant med Pizza'er i fire etager.

Se flere billeder

Napoli er med sit udseende, sine traditioner og sin kultur skabt af befolkningen, dens skønhed, monumenter og sin smukke bugt, gør den til den mest berømte by i det sydlige Italien og i verden. Dets navn, Napoli, fremkalder varme fra solen og serenader til Marechiaro..

Se Neapel og dø! er en ældgammel italiensk talemåde. På italiensk (Vedi Napoli e poi muori) indeholder sætningen et ordspil, idet ordet "dø" (muori) udtales ligesom navnet på byen Mori, der ligger i nærheden af Napoli (Neapel). Betydningen bliver så: "Se først Napoli, og så Mori" (underforstået: som er langt mindre interessant).
Johann Wolfgang von Goethe brugte også talemåden i sin Italienske Rejse. Den berømte, tyske digter skriver: "Vedi Napoli e poi muori!" siger de her. "Se Neapel og dø!" Når ingen neapolitaner vil vige fra sin by, når deres digtere synger om denne egns lyksalighed, så kan man ikke fortænke dem i det, selv om der også skulle stå et par Vesuver i nabolaget. Man har slet ikke lyst til at tænke sig tilbage til Rom herfra; overfor denne frie egn forekommer Verdenshovedstaden ved Tiberen én som et gammelt, grimt placeret kloster..."

Napoli blev grundlagt ca. 600 år før vor tidsregning af græske kolonister. I den periode havde Grækenland problemer med at føde sin befolkning. Da der var kvindeunderskud i Grækenland, var det alene unge mænd, som blev sendt ud. De var så nødt til enten at købe eller stjæle deres hustruer fra de lokale stammer. Den første bosættelse blev kald Palaepolis; senere grundlagde kolonister fra Cuma endnu et beboelse ved siden af den gamle og kaldte den Neapolis, dvs. den nye by. Byen bevarede sine græske traditioner, skikke og sprog i mange hundrede år den romerske erobring i år 320 før vor tidsregning. Under hele det romerske imperium var byen et rigt og elegant kulturcenter, hvor romerske kejsere og aristokratiet tilbragte summermånederne i deres prægtige villaer langs med Posillipo kysten og så langt bort som Sorrento.
Napoli opnåede sin selvstændighed under fyrsterne af Napoli fra 763 til 1139. I 1504 blev Napoli og Sicilien indlemmet som en provins under det spanske kongedømme og blev styret fra Spanien i 200 år. Efter Garibaldis befrielseskamp og den følgende samling af Italien, stemte befolkningen i Napoli for at blive tilsluttet det nye italienske kongerige.
 

 

Napolibugten

 

Teatro di San Carlo er det ældste kontinuerligt aktive teater i Europa, og på Unescos liste. Det blev grundlagt af Carlo VII af Napoli af den spanske gren af dynastiet, teater blev indviet den 4. november 1737

 

Piazza_Plebiscito

 

Piazza_Plebiscito om natten

 

 

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP