LEJ FERIEHUS I CORI

 

Museet i Cori


MUSEET FOR BYEN OG OMRÅDET
Link til webstedet

Museet har sæde i det augustinerkloster fra sidst i 1400-tallet, som udgør størstedelen af Santa Oliva-komplekset, der bl.a. også udgøres af den dobbelte Santa Oliva-kirke (første halvdel af det 12. årh./andenimmagine halvdel af det 15. årh). Hele komplekset som det er i dag er frugten af en lang række historiske begivenheder fra romertiden frem til den moderne tid. På stedet lå først et romersk tempel hvis dedikation er ukendt, siden kom den ældste S. Oliva kirke til, siden klosterkomplekset og til sidst den yngre kirke. Klosteret blev forladt og rummer nu museet.

Museets udstilling er på 1000 m2 og viser udviklingen af området, der rummer Lepiner-bjergene fra forhistorisk tid indtil nu, et spænd på mere end 35 århundreder. Der er lagt særlig vægt på udviklingen af byen Cori. Museet er inddelt i forskellige kronologiske og tematiske afdelinger: forhistorien, protohistorien (de allerældste menneskelige aktiviteter), den arkaiske tid (før romerrigets opståen), romertiden, folkevandringstiden, højmiddelalderen, tiden efter middelalderen. Udstillingen består af mere end 100 illustrerede plancher (indtil videre dog kun med italiensk tekst), grafik og fotografier, modeller, videoer om de forskellige temaer samt 500 genstande, bl.a. inskriptioner, statuer, keramik og bronzearbejder.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Il complesso monumentale di S. Oliva. Åbningstider: Fredag, lørdag, søndag mellem kl. 10.00 til kl. 18.00 con orario continuato.
Efter forud aftale kan grupper få adgang de øvrige dage.

Lukket på dagene:   Lukket mandag, tirsdag, onsdag, torsdag.

Indgangsbilletter: € 2,58
Dog er prisen € 1,55 under 18 over 65 år.

Bar: Der er adgang til museet gennem baren, og billetkøb sker ligeledes i baren ved siden af museet.

Adresse: Complesso Monumentale di S. Oliva, via G. Matteotti s.n.c.       Telefon 0696617243

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP