Lej feriehus i Cori GÅ TIL HOME..........

 

Hvad står der på spisekortet...

Mad-OrDbog   Dansk / Italiensk PRINTERVENLIG

?

Bucatini alla amatriciana

?

Coratella

Abrikos

Albicocca

Agerhøne

Pernice

Agurker

Cetrioli

Agurk

Cetriolo

Akvavit, brændevin

Acquavite

Alkohol

Alcol

Ansjos

Acciuga

Ansjos

Alice

Aperitif

Aperitivo

Appelsin

Arancia

Arm (Forben)

Braccio

Artiskokker

Carciofi

Asie, syltet

Sottacerto, Zucca

Asiet (desserttallerken)

Coppetta

Asparges

Asparago

Bacon

Pancetta

Bagepulver

Lievito in polvere

Bagning

Cottura

Bagt ostesandwich

Mozarella in carriza

Bagværk

Pasticceria

Bambus

Canna di bambù

Banan

Banana

Basilikum

Basilico

Ben

Zampa

Bid, Mundfuld

Boccone

Birkes

Semi di papavero

Bitter

Amaro

Bladselleri

Sedano

Blandet

Misto

Blende

Frulare

Blodpølse

Sanguinaccio

Blomkål

Cavolfiore

Blomme

Prugna

Blomme

Susina

Blæksprutte

Calamaretti

Blæksprutte

Calamari

Blæksprutte

Moscardini

Blæksprutte

Seppie

Blæksprutte

Totani

Blæksprutte. Meget lille, mør

Fragoline di mare

Blød, usaltet fåremælks-ost

Ricotta

Bolle (brød)

Panino

Boller af kartoffel ell. semuljegryn

Gnocchi

Bordvin

Tavola, Vino da

Bradepande

Leccarda

Brisling, sardin

Sardina

Brissel (kalv)

Animelle di agnello (vitello)

Brombær

Mora

Brunede kartofler

Caramelate, patate

Brusk

Cartilagine

Brød

Pane

Brød m. smeltet ost, sauce af ansjoser kogt i smør.

Crostini di provatura

Brød udblødt i olivenolie tilsat oliven, hvidløg, ansjos, basilikum mm.

Caponata

Brødkrumme

Midolla di pane

Brødkrumme

Mollica

Brødkrummer, rasp

Pane grattugiato

Brødrister

Tostapane

Brøndkarse

Crescione di fontana

Budding

Budino

Bugen (af f.eks. tunfisk)

Ventresca

Butterdej

Pasta sfoglia

Byggryn

Fiocchi d'orzo

Bær

Bacca

Bøffelmælkost

Mozarella

Bøner, grønne

Fagiolini verde

Bønner.

Store hvide eller brune.

Fagiolini, Fagioli

Bønnespirer

Germi di soia

Båndspaghetti med olie

Fettuccine Traditionali

Båndspaghetti med svampe

Fettuccine ai funghi

Capers

Capperi

Caramel crème

Crème caramel

Chalotteløg

Scalogno

Champignon

Prataiolo

Chips

Patatine

Chokolade

Cioccolata

Chokolade (fløde)

Cioccolata (al latte)

Citron

Limone

Citronsaft

Limone, Succo di

Citronskive

Limone, Fetta di

Citrusfrugter

Agrumi

Clementin

Clementina

Cognac

Brandy

Cola

Coca

Courgette

Zucchina

Culottesteg

Cosciotto di manzo

Dadel

Dattero

Dej

Pasta

Dessertkage. Kold med chokolade og likør.

Tiramisù

Dip (til snacks)

Salsetta, Salsa

Diætmad

Dietetici, Prodotti

Dressing

Condimento

Drikkevand

Acqua potabile

Drosler / solsorte, stegte

Tàccula

Drueklase

Uva, Grappolo d'

Druer

Uva

Druesukker

Glucosio

Dråbe

Goccia

Due

Colomba (o)

Due

Piccione

Dug

Tovaglia

Dybfrossen

Surgelato

Dybhavsrejer

Scampi

Dybhavsrejer fra Genua

Gamberoni

Dyrebov

Spalla

Dyreryg

Lombo di capriolo

Dådyr

Daino

Dåse

Scatola

Dåsemad

Cibo, Scatolame

Dåsemad

Scatolame, Cibo

Dåsetomater

Pelati

Dåseåbner

Apriscatole

Edike

Aceto

Enebær

Ginepro

Esdragon

Dragoncello

Essens

Essenza

Estragon

Serpentaria

Fadøl

Birra alla spina

Farcere

Farcire

Fasan

Fagiano

Fed (Hvidløg)

Spicchio

Fennikel

Finocchio

Fennikel (frø)

Finocchio (semi di)

Fersk (kød)

Fresco

Fersk (smør)

Non salato

Fersk smag

Incipido

Ferskvandssardiner

Agoni

Ferskvandssardiner soltørrede

Misoltini

Fiberrig

Fibre, Ricco di

Figen

Fico

Filet

Filetto

Fisk

Pesce

Fisk. Lillebitte hvid benløs

gianchetti

Fiturestegt

Fritto

Fjerkræ

Pollame

Fjerkræ

Volatili

Fladfisk

Piatto, Pesce

Flamberet

Flambé

Flaske

Bottiglia

Flormelis

Zucchero a velo

Flæsk, stribet

Pancetta

Flæskefars

Tritato

Flæskekød

Maiale

Flæskesteg

Arrosto di maiale

Flæskesvær (sprød)

Cotenna (croccante)

Fløde

Panna

Flødekaramel

Caramella

Flødeost. Ekstra fed

Mascherpone, mascarpone

Flå et dyr

Scuoiare

Fokost

Colazione

Forben

Zampa anteriore

Forel

Trota

Formbrød

Pane a (in) cassetta

Forret

Antipasto

Forretter

Primi Piatti

Forretter fra havet

Mare, Primi di

Frikadelle (men ikke som i Danmark)

Polpetta

Friskbagt

Cotto di frisco

Frokost (mere folkeligt)

Pranzo

Fromage

Bavarese

Frugt

Frutta

Frugt, blandet (dessert)

Macedonia misto

Frugtgrød

Composta di frutta

Frugtsaft

Succo di frutta

Frugtsalat, frisk

Macadonia fresca

Fugl

Uccello

Fuldkornsbrød

Pane Integrale

Fyld

Ripieno

Færdigret

Piatto pronto

Fødeskum

Panna montata

Fåremælksost. Hvid let bitter

Sardo

Gaffel

Forchetta

Gaffelbidder

Filetti di aringa

Garnering, garniture

Contorno

Ged

Capra

Gedde

Luccio

Gedebuk

Caprone

Gelé

Gelatina

Gennembagt, stegt

Cotto, ben

Godter

Dolciumi

Granatæble

Melagrana

Grapefrugt

Pompelmo

Gratin

Timballo, Gratin

Grillstegt

Arrostito alla griglia

Grillstegt grisekød

Maialino ai ferri

Grillstegt kanin

Coniglio ai ferri

Grillstegt lam

Agnello ai Ferri

Gris

Maiale

Gryn

Avena

Grød

Pappa

Grønkål

Cavolo verzotto

Grønne kartoffelboller med gorgonzolaost

Gnocchetti verde al gorgonzola

Grønsager

Verdura

Grønsagssupe m. ris ell.pasta

Minestrone

Grønærter

Piselli freschi

Gulerod

Carota

Gær

Lievito

Gær

Lievito in bustina

Gås

Oca

Hakkebøf

Polpetta

Hanekylling i stærk sovs

Galletto alla diavola

Hedvin til saucer, kød-og fiskeretter, desserter.

Marsala

Hjulkrone (smag af agurker)

Boraggine

Hovedretter

Secondi Piatti

Hvid lasagne

Lasagna Bianca

Hvidløg

Aglio

Hønsekødsuppe

Brodo di pollo

I olie

Sott'olio

Jordbær

Fragole

Jæger kanin

Coniglio alla cacciatora

Jæger-lam

Agnello alla Cacciatora

Kalvebøf i tynde skiver

Scaloppine

Kalvebøf, stegt

Bistecca

Kalvefillet med grønne Madagaskarpeber

Filetto al pepe verde

Kalvefillet med skinke

Saltimbocca alla Romana

Kalvekød i små skiver

Piccata

Kalvekød i tynde skiver

Scalloppine

Kalvemave

Trippa

Kalvesteg

Arrosto di vitella

Kammuslinger

Scallops

Kanel

Canella

Kartoffelbolle-ruller

Rollè di gnocchi

Kartofler

Patate

Kikeærter, dueærter

Ceci

Knogle

Osso

Kogt mælk med blåbær

Panna cotta con Mirtilli

Korianderfrø

Coriandro

Krabbe

Granceole

Krabbe

Grancevole

Krydderier

Spezie

Kryddeurter

Odoroso, le erbe

Kuvert, Opdækning

Coperto

Kylling

Pollo alla Romana

Kyllingelår i stærkt krydret sauce.

Coscio di pollo alla diavola

Kødbolle

Polpettina di carne

Kødpølse

Mortadella

Kødret af oksekød

Stracotto

Kødsuppe

Brodo di carne

Laurbærblade

Alloro

Laurbærblade

Lauro

Løg

Cipolle

Majsgrød

Per Polenta

Majsgrød

Polenta

Marmelade

Marmelata

Mozarellaost af komælk

Scamorza

Mozarellaost med spiselig rørhat (CarlJohan)

Scamorza con Porcini

Mulle (fisk)

Muggine

Muskatnød

Moscata

Mynte

Menta

Myrte

Mirto

Mælk

Latte

Nelliker

Chiodi di garafano

Oksekød. Tørret og saltet. Lombardiet

Bresaola

Oliven, fyldte

Olive ripiene

Oliven. Store, grønne fra Apulien

Cerignola

Olivenolie

Olio di oliva

Oregano, vild merian

Origano

Ost

Formaggio

Ost, af fåremælk. Halvhår

Caciotta

Ost, der kan bruges i stedet for mozarella

Bel paese

Ost. Hård fåremælksost

Pecorino

Ost. Hård fåremælksost

Provolone

Ost. Som gruyère, men blødere

Fontina

Ost. Toscansk fåremælksost

Caciotta

Ovn, i

Forno, al

Pandekage, tyk af kikeærtemel.

Faina

Pandekager med ost

Crêpe ai formaggi

Parmesanost

Grana

Pastaruller

Cannelloni

Pastasauce m. basilikum

Pesto

Pattegris, stegt

Porceddù

Pebber

Pepe

Peberfrugter, gule

Peperoni gialli

Perlehøne

Faraona

Persille

Prezzemolo

Pinjenødder, pinjekerner. Til kødretter ell. som saltmand-ler eller ristede til drinks.

Pignoli, pinoli

Pølse af pressede og tørrede rogn fra den grå mulle

Buttàriga

Pølse af tunfars rørt med æg, mv. Kold.

Polpettone di tonno

Pølse af tørrede og saltede tunfiskerogn

Uova di tonno

På et fad

A vassoi

Radiser

Radicchi

Rilet rørpasta med viktualier (pålæg)

Rigatoni alla norcina

Roast beef

Roast beef Rucola e parmigiano

Rød lasagne (m. tomatsovs)

Lasagne rossa

Rødspætte

Filetto di platessa

Rørsvampe (som Carl Johan)

Porcini

Rørsvampe ....?

Porcini a vassoi

Safran

Zafferano

Salamipølse

Salamen

Salat

Insalata

Salatbladet basilikum

Basilico a foglie di latthuge

Salt

Sale

Sammenkogt ret, Ragout

Stufato, stufatino

Skaldyr på stegt brød

Crostini di mare

Skaldyr salat

Insalata di frutti di mare

Skinke, kogt

Prosciutto, cotto

Skinke, men af halestykket af svin. Som parmaskinke. Lækkert

Culatello di zibello

Smørrebrød med ...

Tartine al ...

Små krydrede pølser

Salsicce (Cadauna)

Spegeskinke

Prosciutto, crudo

Spinat

Spinachi

Spæk, Fedt flæsk

Lardo

Stege, brase friturestege

Friggere

Sukkeragurk

Cetriolino

Svampe, Champignon

Fungi

Svampe, tørrede

Funghi secchi

Svinefedt

Strutto

Svinefedt

Sugna Strutto

Svinefilet, røget

Lonza

Svinefillet, eller Sylte af grisehoved (Rom)

Coppa

Svinekotelet

Braciola di maiale

Svinekød

Maiale

Sød kage overhældt med grappa

Zuppa Inglese

Sød, kage, dessert

Dolce

Timian

Timo

Tomater

Pomidori

Tomater. Små ovale sauce-tomater

Pomidori da sugo

Trøfler, hvide: Kraftig aroma

Tartufi bianchi

Tunfisk i olie

Tonno sott'olio

Tunfiskesauce

Tonnate

Tunge, okse

Lingua di bue

Tynde skiver kalvebøf med rørhat

Scaloppina con porcini

Vanille

Vaniglia

Varmt ristet brød m. skinke og ost

Fritelle

Varmt ristet brød m. smeltet ost over ansjoser, eller m. sauce af hønselever eller med kogte skaldyr

Crostini

Vildsvinebåndspaghetti

Pappardine di chinghiale

Æg

Uova

Æg. Fyldte

Sode, Uova

Æggeblomme

Tuorlo

Ærtebælg

Buccia


 

 

 

Mad-Orbog   Italiensk / Dansk   PRINTERVENLIG

A vassoi

På et fad

Acciuga

Ansjos

Aceto

Edike

Acqua potabile

Drikkevand

Acquavite

Akvavit, brændevin

Aglio

Hvidløg

Agnello ai Ferri

Grillstegt lam

Agnello alla Cacciatora

Jæger-lam

Agoni

Ferskvandssardiner

Agrumi

Citrusfrugter

Albicocca

Abrikos

Alcol

Alkohol

Alice

Ansjos

Alloro

Laurbærblade

Amaro

Bitter

Animelle di agnello (vitello)

Brissel (kalv)

Antipasto

Forret

Aperitivo

Aperitif

Apriscatole

Dåseåbner

Arancia

Appelsin

Arrostito alla griglia

Grillstegt

Arrosto di maiale

Flæskesteg

Arrosto di vitella

Kalvesteg

Asparago

Asparges

Avena

Gryn

Bacca

Bær

Banana

Banan

Basilico

Basilikum

Basilico a foglie di latthuge

Salatbladet basilikum

Bavarese

Fromage

Bel paese

Ost, der kan bruges i stedet for mozarella

Birra alla spina

Fadøl

Bistecca

Kalvebøf, stegt

Boccone

Bid, Mundfuld

Boraggine

Hjulkrone (smag af agurker)

Bottiglia

Flaske

Braccio

Arm (Forben)

Braciola di maiale

Svinekotelet

Brandy

Cognac

Bresaola

Oksekød. Tørret og saltet. Lombardiet

Brodo di carne

Kødsuppe

Brodo di pollo

Hønsekødsuppe

Bucatini alla amatriciana

?

Buccia

Ærtebælg

Budino

Budding

Buttàriga

Pølse af pressede og tørrede rogn fra den grå mulle

Caciotta

Ost. Toscansk fåremælksost

Caciotta

Ost, af fåremælk. Halvhår

Calamaretti

Blæksprutte

Calamari

Blæksprutte

Canella

Kanel

Canna di bambù

Bambus

Cannelloni

Pastaruller

Caponata

Brød udblødt i olivenolie tilsat oliven, hvidløg, ansjos, basilikum mm.

Capperi

Capers

Capra

Ged

Caprone

Gedebuk

Caramelate, patate

Brunede kartofler

Caramella

Flødekaramel

Carciofi

Artiskokker

Carota

Gulerod

Cartilagine

Brusk

Cavolfiore

Blomkål

Cavolo verzotto

Grønkål

Ceci

Kikeærter, dueærter

Cerignola

Oliven. Store, grønne fra Apulien

Cetrioli

Agurker

Cetriolino

Sukkeragurk

Cetriolo

Agurk

Chiodi di garafano

Nelliker

Cibo, Scatolame

Dåsemad

Cioccolata

Chokolade

Cioccolata (al latte)

Chokolade (fløde)

Cipolle

Løg

Clementina

Clementin

Coca

Cola

Colazione

Frokost

Colomba (o)

Due

Composta di frutta

Frugtgrød

Condimento

Dressing

Coniglio ai ferri

Grillstegt kanin

Coniglio alla cacciatora

Jæger kanin

Contorno

Garnering, garniture

Coperto

Kuvert, Opdækning

Coppa

Svinefillet, eller Sylte af grisehoved (Rom)

Coppetta

Asiet (desserttallerken)

Coratella

?

Coriandro

Korianderfrø

Coscio di pollo alla diavola

Kyllingelår i stærkt krydret sauce.

Cosciotto di manzo

Culottesteg

Cotenna (croccante)

Flæskesvær (sprød)

Cotto di frisco

Friskbagt

Cotto, ben

Gennembagt, stegt

Cottura

Bagning

Crème caramel

Caramel crème

Crêpe ai formaggi

Pandekager med ost

Crescione di fontana

Brøndkarse

Crostini

Varmt ristet brød m. smeltet ost over ansjoser, eller m. sauce af hønselever eller med kogte skaldyr

Crostini di mare

Skaldyr på stegt brød

Crostini di provatura

Brød m. smeltet ost, sauce af ansjoser kogt i smør.

Culatello di zibello

Skinke, men af halestykket af svin. Som parmaskinke. Lækkert

Daino

Dådyr

Dattero

Dadel

Dietetici, Prodotti

Diætmad

Dolce

Sød, kage, dessert

Dolciumi

Godter

Dragoncello

Esdragon

Essenza

Essens

Fagiano

Fasan

Fagiolini verde

Bøner, grønne

Fagiolini, Fagioli

Bønner.Store hvide eller brune.

Faina

Pandekage, tyk af kikeærtemel.

Faraona

Perlehøne

Farcire

Farcere

Fettuccine ai funghi

Båndspaghetti med svampe

Fettuccine Traditionali

Båndspaghetti med olie

Fibre, Ricco di

Fiberrig

Fico

Figen

Filetti di aringa

Gaffelbidder

Filetto

Filet

Filetto al pepe verde

Kalvefillet med grønne Madagaskarpeber

Filetto di platessa

Rødspætte

Finocchio

Fennikel

Finocchio (semi di)

Fennikel (frø)

Fiocchi d'orzo

Byggryn

Flambé

Flamberet

Fontina

Ost. Som gruyère, men blødere

Forchetta

Gaffel

Formaggio

Ost

Forno, al

Ovn, i

Fragole

Jordbær

Fragoline di mare

Blæksprutte. Meget lille, mør

Fresco

Fersk (kød)

Friggere

Stege, brase friturestege

Fritelle

Varmt ristet brød m. skinke og ost

Fritto

Fiturestegt

Frulare

Blende

Frutta

Frugt

Funghi secchi

Svampe, tørrede

Fungi

Svampe, Champignon

Galletto alla diavola

Hanekylling i stærk sovs

Gamberoni

Dybhavsrejer fra Genua

Gelatina

Gelé

Germi di soia

Bønnespirer

gianchetti

Fisk. Lillebitte hvid benløs

Ginepro

Enebær

Glucosio

Druesukker

Gnocchetti verde al gorgonzola

Grønne kartoffelboller med gorgonzolaost

Gnocchi

Boller af kartoffel ell. semuljegryn

Goccia

Dråbe

Grana

Parmesanost

Granceole

Krabbe

Grancevole

Krabbe

Incipido

Fersk smag

Insalata

Salat

Insalata di frutti di mare

Skaldyr salat

Lardo

Spæk, Fedt flæsk

Lasagna Bianca

Hvid lasagne

Lasagne rossa

Rød lasagne (m. tomatsovs)

Latte

Mælk

Lauro

Laurbærblade

Leccarda

Bradepande

Lievito

Gær

Lievito in bustina

Gær

Lievito in polvere

Bagepulver

Limone

Citron

Limone, Fetta di

Citronskive

Limone, Succo di

Citronsaft

Lingua di bue

Tunge, okse

Lombo di capriolo

Dyreryg

Lonza

Svinefilet, røget

Luccio

Gedde

Macadonia fresca

Frugtsalat, frisk

Macedonia misto

Frugt, blandet (dessert)

Maiale

Flæskekød

Maiale

Gris

Maiale

Svinekød

Maialino ai ferri

Grillstegt grisekød

Mare, Primi di

Forretter fra havet

Marmelata

Marmelade

Marsala

Hedvin til saucer, kød-og fiskeretter, desserter.

Mascherpone, mascarpone

Flødeost. Ekstra fed

Melagrana

Granatæble

Menta

Mynte

Midolla di pane

Brødkrumme

Minestrone

Grønsagssupe m. ris ell.pasta

Mirto

Myrte

Misoltini

Ferskvandssardiner soltørrede

Misto

Blandet

Mollica

Brødkrumme

Mora

Brombær

Mortadella

Pølse

Moscardini

Blæksprutte

Moscata

Muskatnød

Mozarella

Bøffelmælkost

Mozarella in carriza

Bagt ostesandwich

Muggine

Mulle (fisk)

Non salato

Fersk (smør)

Oca

Gås

Odoroso, le erbe

Kryddeurter

Olio di oliva

Olivenolie

Olive ripiene

Oliven, fyldte

Origano

Oregano, vild merian

Osso

Knogle

Pancetta

Bacon

Pancetta

Flæsk, stribet

Pane

Brød

Pane a (in) cassetta

Formbrød

Pane grattugiato

Brødkrummer, rasp

Pane Integrale

Fuldkornsbrød

Panino

Bolle (brød)

Panna

Fløde

Panna cotta con Mirtilli

Hvid fromage med blåbær

Panna montata

Fødeskum

Pappa

Grød

Pappardine di chinghiale

Vildsvinebåndspaghetti

Pasta

Dej

Pasta sfoglia

Butterdej

Pasticceria

Bagværk

Patate

Kartofler

Patatine

Chips

Pecorino

Ost. Hård fåremælksost

Pelati

Dåsetomater

Pepe

Pebber

Peperoni gialli

Peberfrugter, gule

Per Polenta

Majsgrød

Pernice

Agerhøne

Pesce

Fisk

Pesto

Pastasauce m. basilikum

Piatto pronto

Færdigret

Piatto, Pesce

Fladfisk

Piccata

Kalvekød i små skiver

Piccione

Due

Pignoli, pinoli

Pinjenødder, pinjekerner. Til kødretter ell. som saltmand-ler eller ristede til drinks.

Piselli freschi

Grønærter

Polenta

Majsgrød

Pollame

Fjerkræ

Pollo alla Romana

Kylling

Polpetta

Frikadelle (men ikke som i Danmark)

Polpetta

Hakkebøf

Polpettina di carne

Kødbolle

Polpettone di tonno

Pølse af tunfars rørt med æg, mv. Kold.

Pomidori

Tomater

Pomidori da sugo

Tomater. Små ovale sauce-tomater

Pompelmo

Grapefrugt

Porceddù

Pattegris, stegt

Porcini

Rørsvampe (som Carl Johan)

Porcini a vassoi

Rørsvampe ....?

Pranzo

Frokost (mere folkeligt)

Prataiolo

Champignon

Prezzemolo

Persille

Primi Piatti

Forretter

Prosciutto, cotto

Skinke, kogt

Prosciutto, crudo

Spegeskinke

Provolone

Ost. Hård fåremælksost

Prugna

Blomme

Radicchi

Radiser

Ricotta

Blød, usaltet fåremælks-ost

Rigatoni alla norcina

Rilet rørpasta med viktualier (pålæg)

Ripieno

Fyld

Roast beef Rucola e parmigiano

Roast beef

Rollè di gnocchi

Kartoffelbolle-ruller

Salamen

Salamipølse

Sale

Salt

Salsetta, Salsa

Dip (til snacks)

Salsicce (Cadauna)

Små krydrede pølser

Saltimbocca alla Romana

Kalvefillet med skinke

Sanguinaccio

Blodpølse

Sardina

Brisling, sardin

Sardo

Fåremælksost. Hvid let bitter

Scalloppine

Kalvekød i tynde skiver

Scallops

Kammuslinger

Scalogno

Chalotteløg

Scaloppina con porcini

Tynde skiver kalvebøf med rørhat

Scaloppine

Kalvebøf i tynde skiver

Scamorza

Mozarellaost af komælk

Scamorza con Porcini

Mozarellaost med spiselig rørhat (CarlJohan)

Scampi

Dybhavsrejer

Scatola

Dåse

Scatolame, Cibo

Dåsemad

Scuoiare

Flå et dyr

Secondi Piatti

Hovedretter

Sedano

Bladselleri

Semi di papavero

Birkes

Seppie

Blæksprutte

Serpentaria

Estragon

Sode, Uova

Æg. Fyldte

Sottacerto, Zucca

Asie, syltet

Sott'olio

I olie

Spalla

Dyrebov

Spezie

Krydderier

Spicchio

Fed (Hvidløg)

Spinachi

Spinat

Stracotto

Kødret af oksekød

Strutto

Svinefedt

Stufato, stufatino

Sammenkogt ret, Ragout

Succo di frutta

Frugtsaft

Sugna Strutto

Svinefedt

Surgelato

Dybfrossen

Susina

Blomme

Tàccula

Drosler / solsorte, stegte

Tartine al ...

Smørrebrød med ...

Tartufi bianchi

Trøfler, hvide: Kraftig aroma

Tavola, Vino da

Bordvin

Timballo, Gratin

Gratin

Timo

Timian

Tiramisù

Dessertkage. Kold med chokolade og likør.

Tonnate

Tunfiskesauce

Tonno sott'olio

Tunfisk i olie

Tostapane

Brødrister

Totani

Blæksprutte

Tovaglia

Dug

Trippa

Kalvemave

Tritato

Flæskefars

Trota

Forel

Tuorlo

Æggeblomme

Uccello

Fugl

Uova

Æg

Uova di tonno

Pølse af tørrede og saltede tunfiskerogn

Uva

Druer

Uva, Grappolo d'

Drueklase

Vaniglia

Vanille

Ventresca

Bugen (af f.eks. tunfisk)

Verdura

Grønsager

Volatili

Fjerkræ

Zafferano

Safran

Zampa

Ben

Zampa anteriore

Forben

Zucchero a velo

Flormelis

Zucchina

Courgette

Zuppa Inglese

Sød kage overhældt med grappa


Lidt om kaffe

Un caffè:

Siger du "un caffè" får du den bedste kaffe, som barmanden og hans maskine kan fremstille, og den serveres i en lille kop, der stort set kun indeholder en enkelt mundfuld.

Caffè lungo:

Som ovennævnte, men nu er der er lidt mere vand i kaffen, der fortsat serveres i en lille kop.

Un' caffè ristretto:

En krympet kaffe. Der er mindre i koppen og smagen er derfor kraftigere.

Caffè macchiato:

En lille espresso, men nu er der lidt capuccino-skum ovenpå.

Latte macchiato:

Mælk med pletter. Et glas varm mælk med en espresso oveni.

Caffè coretto:

En korrigeret kaffe. Der spædes op med Sambuca, grappa cognac eller anden spiritus.

Capuccino:

En espresso i en stor kop, der fyldes med varm mælk og mælkeskum.

Caffè freddo eller Caffè shakerato:

En kold espresso rystes i en mixer med isterninger.

Caffè americano:

Amerikansk kaffe. Stort set af en styrke som en dansk mormor-kaffe.

 

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP