LEJ FERIEHUS I CORI

 

Kørselsvejledning

           

KØRSELSVEJLEDNING
OVER KASSEL

                      
T
illæg ca- 7% til mine km-angivelser, da jeg har monteret større dæk end standard.                                               Revideret 13.01.2003

Følgende km. angivelser er baseret på, at bilens triptæller sættes på 0, når Frøslev grænse passeres. Ved andre grænseovergange kan angivelserne udregnes efter, at triptælleren står på 157 km. ved nedkørsel til Elbtunnelen.

Kør til Hamburg ad Nr. 7.

Fortsæt ad Nr. 7 over Hannover og Kassel, og stadig ad Nr. 7 til Würzburg.

Ved Würzburg drejes fra ad Nr. 3 mod Nürnberg.

Ved Nürnberg drejes over på Nr. 9.

Ved den lille by Langenbruch mellem Nürnberg og München, ca 60 km før München, når triptælleren står på 881, er man nu ca. halvvejs, og i byen kan man spørge sig frem til billige overnatningssteder, både hotel og pensionater.

 Nå, men turen går videre ad Nr. 9 mod München, og senere, når triptælleren står på 932 autobahnkreuz: München Nord (ca. 10 km. før München) - skal der holdes ad vej Nr. 99 mod Innsbruch. Nr. 99 går i en bue uden om München.

 Triptæller 961: Drej fra Nr. 99 over på Nr. 8 mod Innsbruch, når denne viser sig. Triptæller 1009: I autobahnkreuz Inntal forlades Nr. 8, og der fortsættes ad Nr. 93 mod grænseovergangen til Østrig: Kufstein og videre gennem Østrig til Brenner, hvor man kører ind i Italien.

 Når den Østrigske grænse passeres, vil bilens kilometer triptæller stå på 1035 fra den danske grænse, og når der køres ind i Italien er man nået 1146 km. frem.

 Autostrada'en hedder nu A22.

Nøjagtig 1199 fra Danmark og 56 km. fra Brennero, har vi også overnattet. Kør fra motorvejen: Frakørsel Chiuso / Klausen. Den har to navne, for nu er vi ganske vist i Italien, men i det sydlige tyrol, hvor der stadig tales noget der ligner tysk. Et eventyrsmukt tyrolerlandskab omgiver os, og efter motorvejs-udfletningen drejes til højre. Vejen munder i et T ud i hovedvejen fra det gamle Brennerpas, ad hvilken man drejer mod syd. Der er skilte, der pejer mod en mængde hoteller, men ca. 3 kilometer fremme ligger på højre side èt, der hedder Gasthof Rierhof, hvor vi ofte har overnattet. Der kan fax'es i forvejen på 0039 04 72 84 61 37, da der har ikke altid været ledigt uden bestilling. Der er både indendørs og udendørs svømmepøl,

Et dobbeltværelse kostede i 2001 60-70.000 lire, og vi spiste for omkring 17.000 pr. næse med vin.

Vi har også prøvet at dreje mod nord, mod Brixen. Et lille stykke ad dèn vej har vi prøvet Gasthof Krone Albergo på højre vejside med en lille P plads på den modsatte side af vejen. Der har vi boet godt og fået veltillavet mad – 200.000 lire for 4 personer.

Men der er mange hoteller i området, så det er let at finde et hotel med ledige værelser. Alle taler tysk, og priserne er stort set ens på tilsvarende hoteller, og de ligger tæt både mod syd i Clausen og mod Brixen, som ligger få km. nordpå.
KLIK: Hotelværelse gennem Tyskland og Østrig  - ca 300 kr

 Videre sydover ad motorvejen A22 gennem Bolzano, Trento, Verona og Mantova. Ved Modena drejes over på A1 mod Bologna, Firenze, Roma og Napoli.

Det kan her bemærkes, at fra triptæller 1533 til 1550 gennem Toscana, findes der en række dejlige rastepladser, som alle er forsynet med små runde stråtækte huse, bord og bænke. Skyggefulde og mange med en storslået udsigt. Vi har noteret os, at præcis ved triptæller 1544 ved "Nova" er der en særlig god plads med skygge, også til bilen...

 Der fortsættes ad A1 uden om Roma - ikke ad Grande Raccordo, som er ringvejen om Roma - og ved 29,4 km. stenen - Triptæller på  1901 km. - forlades autostradaen ved frakørsel: Valmontone.
 


Bilturen gennem landene:

Regler for kørsel gennem Tyskland:

Ved kø skal man køre frem i begge vejbaner, så disse fyldes op. Når man når frem til forhindringen har alle pligt til at flette sammen. Tyskerne kalder det ”Lynlås”; altså en fra højre vejbane, og en fra venstre – skiftevis. Husk, man har pligt til at give plads!

Når der køres i kø på en tosporet motorvej skal de, der kører i venstre spor køre helt ud til venstre, så venstre hold hjul triller i græskanten eller ude i rabatten. Bilister i højre spor skal køre med højre hjulsæt helt op mod striben til nødsporet – men absolut ikke i nødsporet.

På tre-sporede motorveje skal midtersporet holdes frit, og naturligvis nødsporet, så hjælpekøretøjer hurtigt kan nå frem i midterbanen mellem de to rækker biler, så alle hurtigt kan komme videre.

Vejhjælp
Vejhjælp tilkaldes døgnet rundt fra ADACs alarm-centraler på tlf. 01802 22 22 22, fra mobil på tlf. 22 22 22. På Autobahn benyttes nødtelefonerne.

Regler for kørsel gennem Østrig:

Der kræves en mærkat, som skal sidde i forruden hele vejen gennem Østrig – både på motorvej, og også på visse andre veje, motortrafikveje.

Mærkaten kan købes i Danmark ved FDM, men også ved de sidste benzinstationer, før Østrigs grænse. Mærkaten koster ca. 60 danske kroner, og det er ikke tilstrækkeligt først at købe den efter at grænsen er passeret. Bøden for manglende mærkat – og det gælder også hvis man har den, men ikke klæbet den på ruden – er ca. 900 gode danske kroner.

Vejhjælp: ÖAMTCs vejhjælp tilkaldes på tlf. 120 døgnet rundt.

Kørsel i Italien:

Promillegrænsen er 0,5
Bøder kan gives, men ikke opkræves på stedet.

Motorvejsafgift:
Betales ved Brenner. Ellers trækkes en billet, som afregnes når i forlader motorvejen. Kreditkort kan bruges. Turen Brenner - Valmontone er på 731 km og koster ca 40 €.

Vejhjælp: Ring 803 116 - eller bedre: SOS International: 004570105050 Er du medlem af Falck 70102030 betaler de også lidt til f.eks. tvungen ophold pga ufrivilligt stop hvis køretøjet skal repareres.

Generelt: Medbring original registreringsattest – en fotokopi duer ikke.

Sikkerhedsvest:
Der er nu pligt til i alle landene at medbringe en Sikkerhedsvest, der skal tages på ved standsning i nødspor.
Sikkerhedsvesten skal bære kontrolmærket EN 471 og skal have brede, ubrudte refleksbånd. Den skal benyttes i tilfælde af uheld udenfor bymæssig bebyggelse i Østrig. Dvs at hvis man forlader sin bil, f.eks. for at placere advarselstrekanten, skal man have sikkerhedsvest på for at kunne ses i vejkanten

Husk Advarselstrekanten.

Check bilen hjemmefra:
Få foretaget kogetest på bremsevæsken. Den kan blive for gammel…
Skift olie på bilen, så der er sikkerhed for, at olien er helt fri for kondensvand.

Restriktioner i byerne mm
I Italien har mange større italienske byer indført restriktioner eller forbud mod kørsel i de historiske bykerner på visse tidspunkter.

Som udgangspunkt er det kun indbyggere eller personer med særligt ærinde, som kan få et miljømærke (Ecopass), der giver tilladelse til at køre i disse zoner inden for dette tidsrum.

I de fleste byer gælder begrænsningen mellem kl. 8.00 og kl. 18.00. Så hvis man kører ind i de berørte byer mellem kl. 8 om morgenen og 18 om aftenen, skal man være opmærksom på skiltningen (Zona Traffico Limitato - ZTL), der markerer grænsen til zonerne.

Kører man ind i en zone, bliver ens nummerplade automatisk fotograferet, og er man ikke registreret med en tilladelse, får man en bøde, der så kommer ind ad brevsprækken, når man er kommet hjem fra sin ferie. Også her taler vi af erfaring.

På parkeringspladserne er der ofte opmalede parkeringsbåse.
På arealer med hvide linjer, der markerer parkeringspladserne, er der fri parkering.
Blå linjer fortæller at der skal betales for at parkere. Hvis der ikke er Parkeringsautomat, skal du måske gå i den nærmeste tobaksbutik eller lign, og bede om et parkeringskort. På dette skal så typisk kradse dato og klokkeslet fri, som på en lottokupon..
Selv om der er fri parkering, kan der godt være tidsbegrænset parkering, så husk at stille P-skiven.

Der er på alle veje opstillet fotofælder. Pas på. Bøden kommer efter dig helt til Damark. Er det ehn lejet bil du kører i, så trækkes den ganske enkelt på dit kreditkort - og der kan godt gå hen mod et åer, før det sker! Så kommer postbuddet med et anbefalet brev, der fortæller, hvad du har bedrevet. Lidt bedre er det i egen bil. Også dèr får du en opkrævning, men de sender ikke rykkere helt til Danmark - endnu

Vigtige adresser:
Italiens Ambassade: Gammel Vartov Vej 7, 2900 Hellerup, tlf. 39 62 68 77, fax 39 62 25 99.

Den Danske Ambassade, Via dei Monti Parioli 50, I-00197 Roma,
tlf. 06-320 04 41, fax 06-361 02 90. E-mail: romamb@um.dk. Internet: Internet: www.danishembassy.it

Turistkontor E.N.I.T. (Den Italienske Stats Turistbureau), Gammel Mønt 12, 4 tv. 1117 København K. tlf. 33 12 34 33, fax 33 15 38 73. Telefontid: mandag-fredag kl. 9-13 & 14-15.30. Personlig henvendelse: mandag-fredag 9-13 & 14-15.30.
E-mail: italien@nethotel.dk - Internet: www.enit.dk

Links:
In Italy OnLine: Information om overnatning, rejsemuligheder og Italiens regioner mm.
Italian Tourist Web Guide: Hotel og rejseinformationer
Travel and Tourism: Hoteller, billeje, transport og alt muligt andet.
Færgelinks: Færgeruter fra Italien
Webmagasin om Italien: Alverdens information om Italien - på dansk
 

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP