LEJ FERIEHUS I CORI

 

Arricia

Ariccia ligger på et klippefremspring som en halvø fra bjergene ned mod sletten. Dens oprindelse skal findes tilbage i den romerske kejsertid, da en bebyggelse opstod ved Via Appia på det sted, hvor det nuværende Ariccia findes. Ariccia

 

 

 

 

 

Il Ponte

 

Det var en rig by med templer, termer, et forum og andre offentlige bygningsværker, hvis territorium, rigt på smukke villaer, strakte sig helt ned til templet for Diana Aricina ved Nemisøens bred. Den romerske bys tilbagegang begyndte med barbarinvasionerne, hvorunder den blev særligt hårdt ramt på grund af sin strategiske beliggenhed på den vigtigste militærvej syd for Rom. Byen blev plyndret først af goterne (år 410) og dernæst af vandalerne (455). Til sidst, i 827 kom saracenerne, der ødelagde byen totalt.

 

De overlevende efter ødelæggelsen genopbyggede byen, og i 990 har vi de første optegnelser om ”Castrum Ariciensis” eller ”Castellum Ariciensis”, et af den magtfulde Tuscolo-families besiddelser. Sidenhen, i det 11. årh. overgik Ariccia til Kirkens kontrol, hvorunder den blev helt frem til første havdel af det 15. årh. I løbet af disse århundreder sket en gradvis udvandring, således at Ariccia i 1399 ikke længere var en by i sig selv, men blev administreret først fra Lariano og siden fra Genzano. I 1411 overgik området til klostret Monastero di S. Anastasio delle Tre Fontane og siden til det store kloster i Grottaferrata. Under pave Sixtus IV (1471-84) byttede Savelli-familien sig til byen for andre besiddelser, og denne familie beholdt området lige indtil de afgav det til familen Chigi i 1661.

Porta romana

Giardini  Pubblici

Chigi’erne nedrev den gamle borg og byggede det endnu eksisterende palads, Palazzo Chigi. Henimod slutningen af det 18. årh. voksede  Ariccia– ligesom også Albano og Genzano – da Pius VI efter at have igangsat arbejder med at tørlægge De pontinske Sumpe, genoplivede Via Appia som forbindelsesvej til Napoli. Pius IX lod den store viadukt med buer i tre etager bygge henover dalen med den frodige skov i Palazzo Chigis park.

Efter Italiens samling voksede byen yderligere; under Anden Verdenskrig led den betydelige skader under bombardementer, der især gik ud over broen, der blev rekonstrueret i 1947.


Palazzo Chigi

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP
 

Vil du leje huset - klik her og reservèr