LEJ FERIEHUS I CORI

 

L'Abbazia dei Santi Pietro e Stefano
di Valvisciolo

                                                      

                                            Abbazia di Valvisciolo

Klosteret blev grundlagt i det 8. årh. af græske munke og restaureret midt i 1200-tallet af Tempelridderne. Midt i 1300-tallet overgik det til Cistercienserne. Den smukke kirke er i typisk cistercienser-gotisk stil, bygget i 1240 af den lokale kalksten med en meget enkel facade med en central portal og et stort rosenvindue og et lille rundt øje-vindue ovenover. I rosenvinduet ses et lille temnpelridderkors.
Kirkens indre er delt i tre skibe af otte store piller, der understøtter spidsbuer. Der er intet tværskib eller kuppel. Det rektangulære kor har to sidekapeller, hvoraf det til højre er omdannet til sakristi. I endevæggen har det tre høje vinduer og et lille rundt vindue. I det højre sideskib er der et halvrundt maleri fra det 17. årh. forestillende “Madonna på trone med helgener”. Ved højalteret findes “S. Laurentius døber en nyfødt” af Emilio Savonanzi, og i venstre sidekapel findes svært medtagne fresker med scener fra S. Laurentius’ liv af Nicola Circignani, der underskrev og daterede dem i 1588-89.
Ved siden af kirken ligger selve klostret med den store kvadratiske klostergård der er omgivet af slanke dobbeltsøjler med smukke kapitæler. Klostergården blev restaureret i 1959-62.

wpe4.jpg (28446 byte)Klosteret dei Santi Pietro e Stefano di Valvisciolo ligger ved foden af Monti Lepini mellem Sermoneta og Ninfa. Beretningen om dets grundlæggelse er stadig indhyllet i tåge på grund af mangelfulde kilder, men det ser ud til at kunne føres tilbage til år tusind som et resultat af at være overtaget af monaci basiliani. [ insediamento di monaci basiliani]

Efter disse fulgte I 1166 Cistensianerbrødrene som tog det I besiddelse efter ødelæggelsen af det nærtliggende abbedi Marmosolio. I 1441 1 fu ceduta in commenda ai Caetani, signori incontrastati dell'intera area.

En stor velynder til abbediet var Pave Pio IX, som I 1863 og 65 bekostede restaureringer på stedet.

 

wpe5.jpg (45863 byte)

Klostret Valvisciolo

 Ligger ca 100 meter over havet. Det er dedikeret til Sant Stephen.

Dets navn har to betydninger: Nattergalenes Dal eller De Sure Sorte Kirsebærs Dal. Den første klosterbebyggelse på stedet blev foretaget af munken S. Nilo. Efterfølgende blev klostret overtaget af Tempelridderne indtil det 15. århundrede. Kirken hvis facade krones af et stort rosetformet vindue er enkelt og tankevækkende. Hovedskibet og de to sideskibe bliver oplyst af to runde vinduer, og presbyteriet er 4 trin højere end gulvet. Samlingsrummet, domkapitlet er lige så interessant som Refektoriet og klostret.

 

 

 

HOME

Vil du vide mere.....  så ring +45 86439000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP
 

Vil du leje huset - klik her og reservèr