LEJ FERIEHUS I CORI

 

Palazzo Caetani i Cisterna


Il Complesso monumentale Palazzo Caetanispace_wht.jpgPaladset blev bygget af Hertug Bonifacio Caetani i 1560 omkring Frangipane familiens højborg, som den romerske godt og firkantet tårn kan stadig ses i dag. Bygningen ligger på længere og højere ende af den gamle bydel, hvor det var både en beskyttelseszone og en indgang gennem porten kaldet Porta Agrippina (Agrippinas Gate).Paladset blev stærkt beskadiget ved Anden Verdenskrigs luftangreb i 1944, så der nu kun halvdelen af dens lange og massive struktur stadig står. Det er næsten uden tvivl er tegnet af arkitekten Francesco da Volterra, og Palazzo Caetani er et eksempel på det 16. århundrede syntheticism, præget af væsentlighed former såsom få dekorative elementer, matchning af teglsten og travertin, et bredt gårdhave med buer fremhævet af enkle friser og med at overvinde fly vandret præget af streng-kurser og med flade tynde gesimser pynte på væggen overflade.

Fresker

La volta affrescata della Sala ZuccariKostbare fresker af de mest berømte kunstnere fra det syttende århundrede, som Federico og Taddeo Zuccari, den parisiske Stefano Duperac, og Girolamo og Tullio Siciolante, pryder de brede hvælvede sale i Palazzo Caetani. Slottet og dets kalkmalerier led store skader på grund af Anden verdeskrigs bombetogter, mens den restaurerede Sala Zuccari (HaLa sala Zuccarill Zuccari) og Sala della Loggia (Hall i Loggia) var i det mindste delvis sparet. I den såkaldte Sala Zuccari, kan man beundre freskerne af de to brødre i manieristisk skolen. Malerier, hvoraf en betydelig dele helt dækker væggene og skaber en illusorisk ydre kulisser skildrer scener fra sekstende århundredes hverdag på Caetani familiens store ejendom, herunder Sermoneta, Norma, Ninfa, San Felice Circeo, havet, søerne og landskabet. Den øverste hvælving af hallen bærer familiens våbenskjold. I den såkaldte Sala della Loggia er en balkon ud mod øst, i retning Sermoneta, hvor Castello Caetani står. På den modsatte væg af hallen kan man beundre en trompe, som skildrer en stor loggia med rækværk, og udsigt over landskabet ved solnedgang. De øvrige vægge er udsmykket af store paneler i fingeret marmorkugler med skimmeldannelse i lyse farver: pink, grøn, violet, gul og grå. I rummene mellem de paneler var mørke medaljoner. En mindetavle, der af Francesco Caetani mindes pave Alexander III's kroning i Ninfa i 1159. De to restaurerede sale er i dag bruges til ceremonier, møder og kammerkoncerter.


Grotter under slottet

Le Grotte di Palazzo CaetaniBrede og lange, mystisk Grotter fra det sekstende århundrede Palads, som var Caetani familiens sommerresidens, falder med omkring 15 meter mod ukendte destinationer. Deres nøjagtige oprindelse kan ikke være svært at afgøre. Ifølge legenden brugte Kejser Nero dem til at forsyne sit imponerende residens i Nettuno med vand. Mindre legendarisk, men en mere sandsynlig mulighed, at Caetani familien brugte grotterne som et skjultt netværk af tunneler mellem deres mange godser og som flugtvej i tider med trusler. Det er dog historisk sikkert, at grotterne gav ly for Anden Verdenskrigs tunge bombetogter til omkring fire tusinde mennesker fra Cisterna, der boede der i 58 dage. Fra Palazzo Caetani's Kloster kommer man til en vindeltrappe, der fører til en kælder, som engang angiveligt var vinkælder, men som i dag huser en kunstnerisk bås, som tiltrækker tusindvis af besøgende hvert år. Ved at gå længere ned i gangene, kommer man til en lang central korridor, hvorfra mange gallerier forgrene sig ned til en dybde på ca. 15 meter, som går ind under Cisternas gamle bydel til destinationer, der er stadig ukendte. Mejslernes strøg kan stadig ses på "cappellaccio", en blanding af tuf og pozzolana, der danner galleriernes hvælvinger.


Circeo - "Den sovende Romer mod syd langs kysten...
 


Vis stort kort

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP