LEJ FERIEHUS I CORI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Badestrand nær Cori

- en af Italiens mest lækre badestrande..

Stranden 32 km fra Cori hedder her Lido di Latina. I rundkørslen ude ved middelhavet køres 2 km. mod syd. Her er smukt, fredet med indsøer på venstre side af vejen og klitter og havet til højre. Husk at købe en P-billet ved kiosken kort efter rundkørslen.
Kør ca 2 km. og parker bilen i vejsiden. Der er trætrapper med jævne mellemrum over klitten lige ned på stranden. Der er altid masser af plads, så I ikke behøver at gnide hinandens solkcreme af..

Forbjerget der ses på billedet hedder "Den sovende romer" Med lidt god vilje ligner det et ansigt med en romernæse, der sover med næsen i vejret..


Stranden set fra søsiden.

Forøvrigt starter bebyggelsen med huse, barer og restauranter ved førnævnte rundkørsel, og strækker sig langs kystvejen mod nord. Lige hvor vejen svinger 90° væk fra havet ligger tv. i svinget en herlig fiskerestaurant med de skønneste fiskeretter.


Vis stort kort

Her er stranden, set fra Sabaudia lidt mod syd. Byen er et besøg værd. Den blev bygget af de unge arkitekter Gino Cancellotti, Eugenio Montuori, Luigi Piccinato, and Alfredo Scalpelli som udformede byplanen og mange af bygningerne, kirken, rådhuset der ligger i en akse, efter at have vundet en arkitektkonkurrence sponsoreret af Mussolini om udformningen af Sabaudia

Sabaudia er en af flere byer bygget på den inddæmmede marsk i de malaria inficerede Pontino sumpe, syd for Rom. This marsh was drained under orders from Mussolini , and these towns were built so that the fascist regime could demonstrate the draining of the marshland, as well as provide housing communities for the increasing urban populations of Italy's large cities.Denne mose blev drænet efter ordre fra Mussolini, og Sabaudia og flere andre byer blev bygget på det nyindvundne land, således at det fascistiske regime kunne påvise afvandingen af marsken, samt skaffe boliger til den voksende bybefolkning af Italiens store byer.
De unge architects Gino Cancellotti, Eugenio Montuori, Luigi Piccinato, and Alfredo Scalpelli were responsible for the town plan and many of the buildings after winning a competition for the design of Sabaudia, sponsored by Mussolini.rkitekter Gino Cancellotti, Eugenio Montuori, Luigi Piccinato, og Alfredo Scalpelli var ansvarlige for byplanen og mange af bygningerne, efter at have vundet en arkitektkonkurrence om udformningen af Sabaudia, sponsoreret af Mussolini. Work commenced on the town's construction on 5 August 1933 and was completed 253 days later.Arbejdet med byens opførelse blev påbegyndt den 5. august 1933 og blev afsluttet 253 dage senere.
The city itself is based a Roman grid road layout and rationalist architecture.Selve byen er baseret på et romersk vejforløb, som et gitter og en rationalistisk arkitektur, som af eftertiden desværre er blevet kaldt fascistisk arkitektur, men som må siges at være tidens udtryk og en nyskabelse af unge arkitekters idèer.
Hele det inddæmmede område, som blev afvandet ved at grave et stort antal kanaler og pumpestationer, blev udført af arbejdere der blev transporteret fra fattige områder i det nordlige Italien. I dag er det et rigt landbrugsområde med vindruer og kivimarker.

 

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP