Lej feriehus i Cori GÅ TIL HOME...........

 

Nye dele af Colosseum åbnes

 

 

 

 

Der var 76 offentlige indgange til Colosseum. I dag er kun bygningens nordlige halvdel intakt. Bygningens skelet består af 80 store piller, som bærer facaden og som har en højde på over 45 meter.

Sommeren 2010 åbnes dele af Colosseum i Rom, som aldrig har været tilgængelige for offentligheden før.

Turister kan blive sænket dybt ned under Colosseum eller kravle helt op til det højeste punkt på det gamle amfiteater i Rom. Til sommer kan turister opleve dele af Colosseum, som endnu ikke har været åbnet for offentligheden.

Forskellige fonde har støttet et projekt, som har gjort det muligt at udgrave dele af Colosseum, som ikke har været tilgængelige i årtier, skriver ABC News.

”Turister vil kunne besøge områderne for første gang til august eller september, og de vil kunne opleve et område under arenaen, hvor folk arbejdede hele dagen for at stable en forestilling på benene,” siger Barbara Nazzaro, som er arkitekten bag restaureringen af Colosseum.

Hejst op i elevator
Små grupper af turister kan sammen med en guide gå ind ad bagindgangen – som er kendt som Porta Libidinaria – hvor gladiatorerne i sin tid gjorde deres store entré i arenaen. Her kan man tage en glaselevator ned under arenaen.

Turisterne vil nærmest kunne mærke, hvordan stemningen var blandt gladiatorer og dyr, der ventede på, at det blev deres tur i arenaen. Løver, tigre, bøfler, gazeller og andre dyr blev bragt til Colosseum via en undergrundstunnel og låst inde i celler, inden de blev hejst op til arenaen i én af elevatorerne. Elefanter brugte efter sigende den rigtige indgang til arenaen.

”Dyrene blev værdsat af publikum, men mange vilde dyr forsvandt under denne periode,” siger Barbara Nazzaro.

Vaskede blod væk
I sine tidlige dage blev Colosseum fyldt med vand, hvor søslag så fandt sted til stor glæde for publikum, siger arkæolog Rosella Rea. Hun fortæller, at vandet kom fra et underjordisk vandløb, som stadig løber samme sted. Vandet blev brugt til søslagene, men det havde også den positive effekt, at det vaskede blod og skidt væk fra tidligere kampe.

Der var ofte 80.000 tilskuere til forestillinger på Colosseum, som typisk varede hele dagen. Sidst på dagen uddelte kejseren kød fra de døde dyr til folket efter nøje bestemte regler, påpeger Rosella Rea.

Til sommer bliver en anden del af Colosseum også åbnet for offentligheden. Det er det tredje ’dæk’ af amfiteatret, som er den højeste sektion, der stadig eksisterer. Her kan man opleve en smuk udsigt over byen, bl.a. Forum Romanum og Piazza Venezia.

Mangler stadig 100 mio. kr.
I juni 2009 udnævnte den italienske regering en kommissær, som skulle stå for en presserende restaurering af flere gamle monumenter i Rom. Mange af dem var i en kedelig tilstand.

Omkring 10 mio. kr. blev tildelt Colosseum, som dermed fik mulighed for at sætte skub i restaureringen.

”Alle de gamle ting har haft brug for en ansigtsløftning, og dette monument er særdeles gammelt og har mange problemer,” siger Barbara Nazzaro.

Nu leder regeringen efter sponsorer, som vil donere de mere end 100 mio. kr., som en fuld restaurering af Colosseum vil koste.

HOME

Vil du vide mere.....  så ring 8643 9000 -eller email@cori.dk

TOP

SITEMAP